Jdi na obsah Jdi na menu
 


MĚSÍC BŘEZEN

V MŠ

article preview

A jaro je tady v celé své kráse. Hřejivé sluníčko, rašící lístky, barevné květy na zahrádkách, zpívající ptáci :-)

 

Březen, měsíc knihy, byl ve školce skutečně prožitkový. Místo obchůdku potravin jsme vytvořili malé knihkupectví a taky koutek s vystavenými oblíbenými knihami, které si děti přinesly a seznamovaly s obsahem v kruhu ostatní kamarády a paní učitelky. Děti vyráběly ručně dělaný papír, který zdobily barevnými kapkami, hrály pohádky s loutkami, zhlédly divadlo, plnily aktivity ze šuplíčků... Při skupinové aktivitě děti vytvořily naučné knihy. Třídily, lepily a popisovaly, co je obsahem konkrétní knihy. Děti navštívily knihovnu, kde je provedla paní knihovnice a připravila pro děti program s knihou o zvířátkách. Nejstarší kamarádi vyjeli do Břeclavi do knihkupectví a antikvariátu. Přivezli kromě zážitků také knihu o přírodě a pravěku.

 

Závěrem jsme pro děti připravili projektový den k výročí spisovatele Eduarda Petišky s pohádkou ,,Jak krtek ke kalhotkám přišel". Děti měly připravené aktivity, přišla nám pohádku přečíst i maminka. Tímto jí děkujeme za návštěvu a odvahu.

 

A poslední tečkou bylo spaní ve školce s knihou v rámci celorepublikového projektu ,,Noc s Andersenem". Děti statečně zvládly odloučení od maminek a také připravený noční program. Děkujeme rodičům za spolupráci a již nyní se těšíme na příští rok.

 

V druhé polovině měsíce jsme si užívali velikonočních příprav. Poznávali jsme velikonoční tradice a největším zážitkem završeným mlsáním bylo pečení beránka.

 
 


MATEŘSKÁ ŠKOLA

bez-nazvu.jpg


ZÁKLADNÍ ŠKOLA

/img/articles/920.jpg


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 671363
Měsíc: 12629
Den: 527