Jdi na obsah Jdi na menu
 


VESELÉ VELIKONOCE!

velikonocni-prani-2013.jpg

Blížící se Velikonoce začaly opravdu moc hezky! Opět se obloha zatáhla, začalo mrznout a sněžit...

O to víc jsme přidali v našem úsílí VÍTÁNÍ JARA! V pondělí takřka všichni nezapomněli na vstupenku do školy do našeho předvelikonočního - zkráceného - pracovního týdne. A oceňujeme i ty, kteří pilně sledovali naše webové stránky v době své nemoci a do školy přišli připraveni!!!

A tak jsme mohli obdivovat vajíčka a pomlázky všeho druhu...malované, uvařené, plastové, dřevěné i opravdické kraslice...objevila se nejen pomlázka ve tvaru praklu (klepače) na koberce, ale také se našel šikovný strýček, který vlastnoručně upletl pomlázku z letošních mladých vrbových proutků...

V úterý k nám "přihopsali" zajíčci dřevění, čokoládoví, papíroví i plyšoví a kuřátka malá či velká, malovaná nebo vytisknutá, plastová, zapichovací,...svého "favorita" si nezapomněl přinést nikdo! A i školní práce šla našim "červenáčkům" docela od ruky.

Sazometná středa nás opět přivítala další nadílkou sněhu... Asi je to tím, že letošní Velikonoce vycházejí na 1. apríla...

Vstupenkou do školy se pochlubily děti hezkými beránky - plyšovými, vyrobenými ve škole, ale také zobrazeném na hrníčku či upečeným! Objevil se i živý narcis, vrbový proutek a samozřejmě i krásně namalované kytičky.

Poslední březnový den jsme také uskutečnili recitační soutěž, ve které se mladší děti pochlubily svými velikonočními koledami a starší žáci dlouhými básničkami o jaru. Přednes prožívali všichni...nejlepším recitátorem se letos stala Anetka Volaříková - gratulujeme!

A pak už přišla velká událost! Naši prvňáčci byli po složení čtenářského slibu pasováni na čtenáře! Věříme, že se jim knihy stanou opravdovými kamarády a že s nimi zažijí mnoho dobrodružství!

Závěr dnešního školního dne patřil velikonoční hře - hledání vajíček. Vzhledem k počasí jsme ji uskutečnili v prostorách školy. Vajíčka jsme našli všechny .... jen to poslední vajíčko se nám podařilo nalézt až s nápovědou (a i tak byli všichni "slepí"...až na Michala!). Za odměnu jsme však všichni obdrželi čokoládové vajíčko.

Krásné dny volna a veselé Velikonoce!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


MATEŘSKÁ ŠKOLA

bez-nazvu.jpg


ZÁKLADNÍ ŠKOLA

/img/articles/920.jpg


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 11
Celkem: 666725
Měsíc: 13191
Den: 460